2009
Zeszyty naukowe PŁ, Chemia Spożywcza i Biotechnologia
Zeszyt 73
ISSN 1509-7013 print version (original version)
Pages: 5 - 121-
Evaluation of yeast cell vitality using different fluorescent dyes
-
The study of interactions between ibuprofen and bovine serum albumin
-
Determination of chromium in cocoa products
-
Lavender oil - flavouring or active cosmetic ingredient?
-
Zastosowanie spektrofotometrii UV-VIS do oznaczenia rozpuszczalności chlorowodorku bupiwakainy
-
Synteza 3- oraz 4-pirydyloanalogów wybranych acyklicznych terpenów - właściwości sensoryczne i aktywność przeciwdrobnoustrojowa
-
Wpływ temperatury i czasu przechowywania na zawartość poloifenoli i właściwości przeciwutleniające liofilizowanej aronii
-
Collagen hydrolysates as a new diet supplement
-
Typy i struktura białka kolagenowego
-
Charakterystyka zanieczyszczeń występujących w spirytusach surowych